Bilgi, ham verilerin (sahip olduğunuz bilgilerin) işlenmiş formu (rapor formatında) olarak günümüz dünyasında çok yüksek değeri olan bir metadır. Kurumlar; doğru bilgiye sahip, bilgiyi doğru yorumluyor ve zamanında kullanıyorlarsa olağanüstü işler başarabilmektedirler.

Karaşehirli Yönetim Danışmanlığı, bilginin paha biçilmez bir değer olduğunu ve bazen çok yüksek maliyetlerle elde edildiğini danışmanlık yaptığı her kuruma öncelikli olarak hatırlatır.

İlk adım, eldeki bilginin kişisel veya bölüm dosyalarında biriktirilmesi, saklanması değildir. Bilgilerin tüm ekip tarafından ulaşılabilir olması önemlidir. Kurum tarafından kazanılan yeni bilgiler de zaman kaybetmeden bilgi havuzuna ilave edilmelidir.

İkinci adım, bilgi hamdır ve mutlaka anlam ifade edecek, algıyı kolaylaştıracak formatlara (raporlara) dönüştürülmelidir. Bu günümüz de Bilişim Teknolojileri (IT) ile mümkündür. Bilişim Teknolojileri (Information Technology) terimi 1970′ lerde ortaya çıktı ve şu anda gelişmiş ülkelerde orta ve geniş ölçekli tüm şirketlerde bilginin depolanması, korunması, çağırılması ve yorumlanması (rapor formatları ile) konusunda kullanılmaktadır.

Yönetim Danışmanlığımızda, uzman bir ekibimiz hazırdır ve “Kurumsal Mimari” olarak adlandırdığımız Bilişim Teknoloji (IT) işini hayallerinizin üzerinde limitlerinizi yukarı taşımaktadır. Farz edin ki bizden önce, bir yatırım yaptınız ve hayal kırıklığına uğradınız (hepsi paket program ve sınırları var) üzülmeyin, bir terzi ustalığı ile sizin beklentilerinize uygun arayüz yazılımları ile hedeflediğiniz sonuçlara ulaştırılır, her şey mümkündür! Yeter ki hayal etmeye devam edin…

Kurumsal Mimari: Kurumun hedef ve stratejileri ile IT sistemleri arasındaki ilişkiyi yöneten ve kurumda kullanılması gereken teknolojilere yön veren bir sistemdir. Bu sistemi oluşturan birime Kurumsal Mimari birimi, oluşturan kişiye de kurumsal mimar denir. Kurumsal mimarinin temel işlevi, kurumun hedefleri, yapısı, işleyişi, kullandığı sistemler ve sistemlerde kullanılan teknolojiler hakkında bilgi vermek ve yönetmektir. Bu kapsamda kurumsal mimari, yalnızca mevcut yapıyı yönetmekle kalmayıp, kurumun gelecek planlarını destekleyecek IT altyapısını belirleme ve projeksiyon oluşturmaktan da sorumludur.